Lever complex
600 mg puur

Verkrijgbaar in:
75 capsules € 24,95

De lever speelt een belangrijke rol in diverse essentiële functies in het lichaam. 
Wist je dat de lever elke minuut anderhalve liter bloed reinigt vol stoffen uit onder meer de maag, darmen, milt en alvleesklier?

Er worden dus veel afvalstoffen uit het bloed gefilterd. Maar dat niet alleen, de lever maakt ook gal, dat belangrijk is voor het afbreken van vetten en het afvoeren van bepaalde afvalstoffen. Ook produceert de lever belangrijke eiwitten die je lichaam nodig heeft, onder andere eiwitten die een rol spelen in de afweer.

Het is belangrijk om de lever in al deze processen te ondersteunen. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon met veel groentes, fruit, vezels en gezonde vetten helpt daarbij. Doordat we via bewerkte voeding, drinkwater, alcohol consumptie en medicijnen veel chemische stoffen binnen krijgen die de lever belasten kan het gebruik van supplementen een waardevolle aanvulling zijn om de reinigende werking van de lever extra te ondersteunen.* 

Het lever complex van APB Holland bevat het aminozuur NAC, verschillende kruiden- en plantenextracten zoals mariadistel, schisandra, artisjok, paardenbloem en de vitamine B achtige stof choline. Mariadistel is wereldwijd een van de bekendste kruiden wat betreft het ondersteunen van de leverfunctie.*  Het bekende leverkruid mariadistel in dit supplement bevat maar liefst 85% van de werkzame stof silymarine. Ook paardenbloem zit vol voedingsstoffen, het bevat van nature veel bitterstoffen die een positieve invloed hebben op de lever- en galfunctie.* De schisandra bes heeft een gunstige invloed op alle leverfuncties, en de werking van de galblaas.* (zoals het verhogen van glutathion in de lever)
Dankzij de toevoeging van artisjok, paardenbloem en zwarte peper is dit levercomplex ook goed voor de spijsvertering.* 

* = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Lever complex:

  • ondersteunt de reinigende werking van de lever*;
  • ondersteunt de leverfunctie en de werking van de galblaas*;
  • ondersteunt de spijsvertering*.

Lever complex van APB Holland is uniek door:

  • pure gestandaardiseerde kruiden en planten extracten
  • zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen;
  • koosjere, halal, vegetarische capsules;
  • capsule met vertraagde afgifte;
  • opent zich pas in de darmen wat de kans op reflux verminderd;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie:

Samenstelling per drie capsules:
NAC (N-Acetyl-Cysteïne) 340 mg
Schisandra 340 mg, 10:1 extract
Artisjok blad 340 mg, bevat 5% cynarine
Mariadistel  230 mg, bevat 85% silymarine
Paardenbloem 230 mg, bevat 5% flavonoïden
Choline (cholinebitartraat) 230 mg
Broccoli scheuten 55 mg, bevat 0,5% sulforafaan
Zwarte Peper 35 mg, bevat 10% piperine

Geschikt voor vegetariërs.

Dosering: 3x per dag 1 capsule per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Onderhoudsdosering: 1 capsule per dag. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. 

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. 

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.