NAC (N-Acetyl-Cysteïne)
625 mg puur

Verkrijgbaar in:
80 capsules € 24,95

NAC (N-Acetyl-Cysteïne) is afgeleid van het aminozuur L-cysteïne. Het lichaam heeft twintig funamentele aminozuren nodig als bouwstenen voor de eiwitten.  Deze aminozuren worden dan weer onderverdeeld in drie categorieën: essentieel. semi-essentieel en niet-essentieel. L-cysteïne is een semi-essentieel zwavelhoudend aminozuur dat wordt geproduceerd uit L-methionine, een ander aminozuur. Semi-essentieel houdt in dat dit aminozuur onder bepaalde omstandigheden niet genoeg wordt aangemaakt om in de lichaamsbehoeften te kunnen voorzien.

NAC kan worden omgezet in L-cysteïne ten bate van de eiwitsynthese. Tevens is dit aminozuur een voorloperstof van glutathion, een héle sterke intracellulaire antioxidant. Cysteïne komt voor in eiwitrijke voedingsmiddelen waaronder gevogelte en vlees.

NAC van APB Holland is uniek door:

  • puur NAC, zonder vulstoffen of bindmiddelen;
  • koosjere, halal, vegetarische capsules;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie

Samenstelling per capsule: N-Acetyl-L-Cysteïne puur

Dosering: 1 -2  capsules per dag tussen de maaltijden door innemen. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.