Marine collageen met acerola & hyaluronzuur 
250 g puur

Verkrijgbaar in:
250 g € 24,95

Marine Collageen type 1 is een essentieel eiwit dat van nature voorkomt in het lichaam. Collageen is essentieel voor de structuur, stevigheid en elasticiteit van de verschillende weefsels in het lichaam. Marine collageen ontstaat doordat het collageen wordt gewonnen uit de huid en schubben van de vissen. Door de collageenvezels af te breken (hydrolyse) worden ze verkleind tot peptiden.  

Welk soort collageen komt het meest in het lichaam voor?
In het lichaam komen verschillende types collageen voor al is collageen type 1 de meest voorkomende. Meer dan 90% van het collageen dat voorkomt in het lichaam is namelijk type 1 collageen. Dit komt onder andere voor in de huid, nagels, botten, haar, kraakbeen en gewrichtsbanden. 

Extra natuurlijke vitamine C?
Vitamine C stimuleert de aanmaak van de natuurlijke productie van collageen, wat belangrijk is voor de huid, tanden, tandvlees, bloedvaten, botten en kraakbeen. Daarom heeft APB Holland ook een variant collageen met een extra toevoeging natuurlijke vitamine C, afkomstig uit de acerola kers. 

Extra hyaluronzuur?
Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam en ongeveer 50% van hiervan komt voor in de huid. De belangrijkste functie van hyaluronzuur is het bevochtigen van weefsels. Eén molecuul van deze stof kan namelijk wel tot 1.000 keer zijn eigen gewicht vasthouden. Hierdoor speelt het een belangrijke rol in de hydratatie van de huid. Hyaluronzuur is een glucosaminoglycaan; dit is een lange ketenmolecuul dat een belangrijke rol speelt in collageenrijke weefsels zoals botten, pezen, ligamenten, kraakbeen maar ook in het gewrichtsvloeistof en het glasachtig lichaam van het oog. Het extracellulair matrix (samengesteld netwerk dat bestaat uit specifieke eiwitten zoals collageen en elastine), waar deze stof in voorkomt, is belangrijk voor de stevigheid en de structuur van deze collageenrijke weefsels. 

Collageen bestaat uit verschillende aminozuren waaronder glycine en proline die de natuurlijke aanmaak voor collageen in het lichaam bevorderen. Bekijk het aminozuurprofiel onderaan deze pagina.

Marine collageen met acerola en hyaluronzuur van APB Holland is uniek door:

  • goed oplosbaar collageen poeder met een neutrale geur en smaak;
  • zeer goed opneembaar gehydrolyseerd collageen poeder; 
  • afkomstig van de huid/schubben van vissen, koosjer en halal,
  • antibiotica- en hormoonvrije collageen
  • bevat natuurlijke vitamine C, afkomstig uit de acerola kers
  • zonder chemische toevoegingen of conserveermiddelen;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie

Samenstelling per dagdosering van 10 gram: collageen (Solugel® Optima FD marine collageen peptiden) 9,56 gram, acerola 325 mg (bevat 100 mg vitamine C), hyaluronzuur 125 mg

Dosering: neem 1 keer per dag één eetlepel á 10 gram collageen poeder. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Goed oplosbaar in zowel warme als koude vloeistoffen tot 80°C. Wanneer de pot leeg is adviseren wij om gedurende een rustperiode van 5 dagen geen collageen te gebruiken, tijdens deze periode kan het lichaam gestimuleerd worden om zelf collageen aan te maken.

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Aminozurenprofiel per 10 gram

   Alanine

   10.2

   Lysine*

         2.4

 

   Arginine

     8.1

   Methionine*

         1.1

 

   Asparaginezuur    

     5.4

   Fenylalanine*    

         1.9

 

   Cysteïne

     0.0

   Proline

       12.2     

 

   Glutaminezuur

     9.7

   Serine

         3.4

 

   Glycine

   23.1    

   Threonine*

         2.8

 

   Histidine*

     0.9

   Tryptofaan*

         0.0

 

   Hydroxyproline

   11.4

   Tyrosine

         0.3

 

   Isoleucine*

     1.2

   Valine*

         2.0

 

   Leucine* 

     2.8

   

 

*essentiële aminozuren

Deze producten zijn gecertificeerd