Collageen type 1
270 g puur

Verkrijgbaar in:
270 g € 24,95

Wat is collageen?
Collageen, dat afstamt van het Griekse woord kolla dat binden of samenbinden betekent is een belangrijk onderdeel van het bindweefsel in het menselijk- en dierlijk lichaam. Collageen is een lijmvormend eiwit en komt in heel het lichaam voor. Collageen is voor 70% een hoofdbestanddeel van het losmazige bindweefel in de huid en het is mede verantwoordelijk voor de extracellulaire matrix. De belangrijkste eiwitten in het lichaam zijn de extracellulaire eiwitten die primair zorgen voor de elasticiteit, stevigheid, structuur en samenhang van verschillende soorten bindweefsel.

Vanaf het 25ste levensjaar neemt de collageenproductie in het lichaam geleidelijk af waardoor de huid minder soepel wordt en verouderd. Dit proces gebeurt op een natuurlijke wijze, maar kan versneld worden door het roken, consumeren van alcoholische dranken en overmatig blootstelling aan UV-stralen. Wanneer er dus wordt gesproken over huidveroudering, praat men eigenlijk over een te kort aan collageen. Om dit proces te vertragen moet het collageen op peil worden gehouden en dat kan door een proteïnerijk dieet te eten met goede proteïnen, groenten, fruit, oliën en vezels. 

Collageen bestaat uit 18 verschillende aminozuren waaronder glycine en proline die de natuurlijke aanmaak voor collageen in het lichaam bevorderen. Bekijk het aminozuurprofiel onderaan deze pagina.

Collageen van APB Holland is uniek door:

  • 100% grasgevoerd collageen; de runderen lopen het hele jaar door buiten en eten uitsluitend gras en weidebloemen;
  • hormoon- en antibioticavrije collageen; 
  • goed oplosbare collageen met een neutrale smaak
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie

Samenstelling per dagdosering: collageen (Solugel® collageen peptides, rund) 10 gram

Dosering: neem 1-2 keer per dag één eetlepel á 10 gram collageen poeder. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Goed oplosbaar in zowel warme als koude vloeistoffen tot 80 °C. Wanneer de pot leeg is adviseren wij om gedurende een rustperiode van 5 dagen geen collageen te gebruiken, tijdens deze periode kan het lichaam gestimuleerd worden om zelf collageen aan te maken.

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Aminozurenprofiel per 10 gram

Alanine

     7.6

          Leucine*

        2.4

 

Arginine

     7.0

          Lysine*

        3.0

 

Asparaginezuur

     4.1

          Methionine*

        0.8

 

Cysteïne

     0.0

          Fenylalanine*

        1.5

 

Glutaminezuur

     9.1

          Proline

        12.5

 

Glycine

     21.2

          Serine

         3.1

 

Histidine*

     0.8

          Threonine*

         1.7

 

Hydroxylysine

     1.4

          Tryptofaan*

         0.0

 

Hydroxyproline

     11.2

          Tyrosine

         0.5

 

Isoleucine* 

     1.1

          Valine*

         2.0

 

*essentieel aminozuur

Deze producten zijn gecertificeerd