Rode Gist Rijst & Co-enzym Q10
450 mg

Verkrijgbaar in:
90 capsules €24,95

Rode gist rijst  is een traditioneel Chinees product dat ontstaat door fermentatie van rijst. De rijst krijgt zijn rode kleur door het fermentatieproces dat ondersteund wordt door de gistsoort 'Monascus Purpureus'. Tijdens dit proces wordt Monacoline K gevormd. Rode gist rijst bevat belangrijke stoffen zoals sterolen, saponinen en isoflavonen. 

Co-enzym Q10 is een stof dat door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Q10 komt voor in de nieren, de lever, de schildklier en het hart. Het speelt een belangrijke rol in de energieproductie van ons lichaam en is het tevens een belangrijk antioxidant. De stof kan tevens ook in voedsel worden gevonden zoals kip, rundvlees, sardientjes maar ook in spinazie of volle granen. 

De reden achter de combinatie van rode gist rijst en het co-enzym Q10 is dat de werkzame stoffen van de twee componenten op elkaar reageren dat helpt bij het behouden van normale cholesterolwaarden

Rode Gist Rijst & Co-enzym Q10:

  • bevat 2,9 mg monacoline K dat helpt bij het onderhouden van normale cholesterolwaarden*.

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Rode Gist Rijst & Co-enzym Q10 van APB Holland is uniek door:

  • puur rode gist rijst + co-enzym Q10;
  • zonder verder vulstoffen of bindmiddelen;
  • koosjere, halal, vegetarische capsules;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie:

Samenstelling per capsule: Q10, waarvan puur Q10 300 mg 150 rode gist rijst, waarvan monacoline K 2.9 mg.

Dosering: dagelijks 1 capsule liefst ‘s avonds met voldoende water innemen. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Niet te gebruiken bij zwangerschap, lactatie of wanneer u cholesterolverlagende geneesmiddelen of andere producten met rode gist rijst gebruikt. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar en volwassenen ouder dan 70 jaar. Win advies in bij een arts wanneer u gezondheidsproblemen ondervindt bij consumptie van dit product.

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.