Knoflook - AlliBest forte puur
450 mg puur

Verkrijgbaar in:
60 capsules  € 24,95
120 capsules € 44,95

Knoflook (Allium sativum L.) wordt wereldwijd geteeld en behoort tot de lookfamilie (Alliaceae) waar ook ui, prei en bieslook toebehoren. Naast populaire smaakmaker in gerechten wordt knoflook van oudsher al gebruikt. In de Bijbel en de Koran spreekt men al van knoflook. Ook de Chinezen, Egyptenaren, Grieken en de Romeinen hebben de werking van knoflook vroeg ontdekt. Knoflook is rijk aan voedingstoffen zoals allicine, jodium, selenium en zwavel. Allicine is het belangrijkste actieve bestanddeel in knoflook. Er zijn maar weinig knoflooksupplementen die een hoge dosering werkzame stof allicine bevatten.

Gewoon knoflook eten, dat is toch voldoende?  Een vaak voorkomend misverstand met betrekking tot allicine is dat je het automatisch binnenkrijgt bij het eten van knoflook. Dat is niet zo. Allicine wordt niet zonder meer aangetroffen in knoflook. Verse knoflook bevat enzymen genaamd ‘allinase’ en ‘alliine’, die zijn opgenomen in verschillende delen van de plant. Deze twee enzymen fungeren als een afweermechanisme tegen microbiële ziekteverwekkers in de bodem. Wanneer schimmels of andere bodempathogenen de teentjes bedreigen, wordt binnen enkele seconden alle alliine omgezet in een nieuwe verbinding: allicine. Het vrijkomen van allicine (of eigenlijk de afbraak van de stof) zorgt voor de typische geur van vers geperste knoflook. Dit betekent dat allicine, wil het effectief zijn voor de gezondheid, eerst uit de plant moet worden gewonnen. AlliBest Knoflook is een speciaal geselecteerd knoflookextract en bevat een minimale hoeveelheid van 50.000 ppm allicine, wat gelijkstaat aan 22,5 mg pure allicine per capsule.                                                                                                                                                                                 

Knoflook - AlliBest forte puur:

 • is goed voor behoud van normale cholesterolgehaltes in het bloed;*
 • is goed voor de lever, het hart en onze bloedvaten;*
 • ondersteunt de bloedsomloop;*
 • antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels;*
 • ondersteunt het immuunsysteem en de luchtwegen;*
 • helpt om de darmflora te versterken.*

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Knoflook - AlliBest forte puur van APB Holland is uniek door:

 • de nieuwste verpakking knoflook bevat een minimale hoeveelheid van 50.000 ppm allicine, wat gelijkstaat aan 22,5 mg pure allicine per capsule;
 • koosjere, halal, vegetarische capsules;
 • capsule met vertraagde afgifte;
 • opent zich pas in de darmen wat de kans op reflux of slechte adem verminderd;
 • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie:

Samenstelling per één capsule: knoflook extract 450 mg, waarvan 22,5 mg allicine.

Geschikt voor vegetariërs.

Dosering: 1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.