Allibest Knoflook
250 mg puur

Verkrijgbaar in:
60 capsules
120 capsules

Allicine is het belangrijkste actieve bestanddeel in knoflook. Het natuurlijke antibioticum werd voor het eerst vastgesteld in 1944 door Chester Cavallito en zijn medewerkers in de organische chemie. Cavallito ondervond dat allicine verantwoordelijk is voor een breed scala aan antibacteriële activiteit in knoflook. Allicine is een krachtige antioxidant en heeft een antimicrobiële werking.

Gewoon knoflook eten, dat is toch voldoende?

Een vaak voorkomend misverstand met betrekking tot allicine is dat je het automatisch binnenkrijgt bij het eten van knoflook. Dat is niet zo. Allicine wordt niet zonder mee aangetroffen in knoflook. Verse knoflook bevat enzymen genaamd ‘allinase’ en ‘alliine’, die zijn opgenomen in verschillende delen van de plant. Deze twee enzymen fungeren als een afweermechanisme tegen microbiële ziekteverwekkers in de bodem. Wanneer schimmels of andere bodempathogenen de teentjes bedreigen, wordt binnen enkele seconden alle alliine omgezet in een nieuwe verbinding: allicine. Het vrijkomen van allicine (of eigenlijk de afbraak van de stof) zorgt voor de typische geur van versgesperste knoflook. Dit betekent dat allicine, wil het effectief zijn voor de gezondheid, eerst uit de plant moet worden gewonnen.

  • Allicine is een antioxidant
  • Ondersteunt hart en bloedvaten
  • Draagt bij aan het immuunsysteem
  • Voor een verantwoord cholesterolgehalte

Allibest Knoflook van APB Holland is uniek door:

  • kosjere, halal, vegetarische capsules
  • capsule met vertraagde afgifte
  • opent zich pas in de darmen wat het risico op reflux of slechte adem minimaliseert
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht