Selenium
220 mcg puur

Verkrijgbaar in:
120 tabletten € 24,95

Selenium is een essentieel sporenmineraal dat zowel in voeding als in de natuur voorkomt. Selenium, ook wel seleen genoemd, komt niet van nature voor in ons lichaam. Dit mineraal zorgt ervoor dat metalen die zich in het voedsel bevinden minder giftig worden. Selenium bevindt zich in de lever en beschermt het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is een antioxidant.

Selenium komt voor in verschillende soorten vlees, gevogelte, vis en noten. De hoeveelheid selenium die gevonden kan worden in groente hangt af van hoe rijk de landbouwgrond aan selenium is. Tegenwoordig is de grond arm aan selenium door de intensieve landbouw, selenium wordt aan vee toegevoegd waardoor men het ook via vlees binnenkrijgt.

Selenium van APB Holland is uniek door:

  • L-Selenomethionine is een goed opneembare organische vorm van selenium;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie

Samenstelling per tablet:                                                                        RI%
selenium tablet 250 mg                               
elementair selenium 200 mcg                                                     363%
%RI = referentie-inname

Dosering: 1 tablet per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.