Vitamine B12
1000 mcg 

Verkrijgbaar in:
360 tabletten € 24,95

 

Vitamine B12 wordt ook wel cobalamine genoemd. Deze vitamine bevat het metaal cobalt. Vitamine B12 behoort tot de B-vitamines en is oplosbaar in water. Vitamine B12 komt alleen in dierlijke producten voor, zoals vis, vlees, eieren en zuivelproducten. Vitamine B12 heeft verschillende functies in het lichaam, het is belangrijk voor het zenuwstelsel, de stofwisseling, de opname van ijzer in het bloed etc.

Vitamine B12 heeft de volgende wetenschappelijk bewezen gezondheidseffecten:

  • van belang voor de vorming van rode bloedcellen;
  • speelt een rol in het celdelingsproces;
  • ondersteunt de werking van het immuunsysteem;
  • draagt bij tot een normale psychologische functie;
  • kan vermoeidheid en moeheid verminderen;
  • activeert je natuurlijke energie in het lichaam;
  • draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Wanneer is een aanvulling op voeding met vitamine B12 nuttig?

Een aanvulling met vitamine B12 is nuttig voor: vegetariërs en veganisten en mensen die weinig of geen producten van dierlijke afkomst gebruiken. Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken hebben een risico op een tekort aan vitamine B12. Bijvoorbeeld maagzuurremmers, metformine en bepaalde pijnstillers hebben als bijwerking dat je lichaam minder vitamine B12 opneemt. Ook ouderen kunnen vitamine B12 minder goed opnemen.

Voor zwangere vrouwen is een aanvulling van vitamine B12 nuttig omdat dit de opname van foliumzuur (vitamine B11) ondersteunt. 

Vitamine B12 van APB Holland is uniek door:

  • vitamine B12 methylcobalamine;
  • voordelige jaarverpakking van 360 tabletten;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie:

Samenstelling per tablet:                                         RI%
vitamine B12                                                   40.000%
(methylcobalamine)
%RI = referentie-inname

Dosering: 1 tablet per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. 

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.