Holy Basil / Tulsi 
440 mg puur

Verkrijgbaar in:
90 capsules € 24,95

Tulsi (Ocimum sanctum) is een aromatische plant en wordt ook wel Holy Basil genoemd en is in het Hindoeïsme een heilige plant. Tulsi planten zijn rijk aan vitamine A, C, K en mineralen als calcium, magnesium, fosfor, ijzer en kalium en zink. De bladeren zitten vol met antioxidanten, vetzuren, ursolzuur, alkaloïden, eiwitten, essentiële oliën en chlorofyl (bladgroen). In de Ayurvedische gezondheidsleer wordt deze dan ook al eeuwenlang gebruikt. Als adaptogeen kruid helpt Tulsi bij meer energie en wordt het ingezet voor het behoud van de mentale en fysieke gezondheid. Ook is Tulsi een antioxidant en draagt het bij aan de natuurlijke afweer van het lichaam en helpt om vrijer te ademen.

Holy Basil:

 • ondersteunt de luchtwegen en het immuunsysteem*;
 • is een antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels*;
 • is een natuurlijke rustgever, helpt fris en alert te blijven*;
 • is een natuurlijke hartverzorger, goed voor het hart*;
 • helpt om geestelijk/lichamelijk in balans te blijven in tijden van stress*.

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Holy Basil extract van APB Holland is uniek door:

 • Holy Basil 10:1 gestandaardiseerd extract 440 mg, dit staat gelijk aan 4.400 mg gedroogd kruid;
 • pure Holy Basil zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen;
 • koosjere, halal, vegetarische capsules;
 • capsule met vertraagde afgifte;
 • opent zich pas in de darmen wat de kans op reflux verminderd; 
 • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

De gunstige werking die de holy basil op het lichaam heeft, hebben wij bij APB Holland toegepast in een krachtig kruidencomplex dat bestaat uit vijf adaptogene kruiden: de ashwagandha, rhodiola rosea, Siberische ginseng, schisandra en de holy basil. De combinatie van de vijf kruiden resulteert in een krachtige werking die het lichaam op een positieve manier beïnvloedt. Kijk op de pagina van Energie kruidencomplex voor meer informatie. 

Aanvullende informatie:

Samenstelling per capsule: holy basil 10:1 gestandaardiseerd extract, dit staat gelijk aan 4.400 mg gedroogde kruid

Dosering: 1-2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. 

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.