Holy Basil / Tulsi 
440 mg puur

Verkrijgbaar in:
90 capsules € 24,95

De holy basil, ook wel bekend als de tulsi (Ocimum sanctum), is een aromatische overblijvende plant uit de basilicum familie (Ocimum) en de Lamiaceae familie. De tulsi is een eenjarige plant die in struikvorm groeit en tot 1 meter hoog kan worden. De plant wordt tegenwoordig wereldwijd geteeld. In het Hindoeïsme is het een heilige plant, vandaar de naam heilige basilicum.

In de Ayurvedische gezondheidsleer wordt deze plant al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn adaptogene werking en de positieve invloed op het immuunsysteem, lichaam en geest. De plant wordt beschouwd als de Koningin der Kruiden en heeft een frisse, kruidige geur. In India wordt de plant zelfs bij de ingang van gebouwen geplaatst om lucht te zuiveren en insecten zoals muggen te verjagen.

Tulsi planten zijn rijk aan vitamine A, C, K en mineralen als calcium, magnesium, fosfor, ijzer en kalium en zink. De bladeren zitten vol met antioxidanten, vetzuren, ursolzuur, alkaloïden, eiwitten, essentiële oliën en chlorofyl (bladgroen).

Het drinken van tulsi thee wordt steeds populairder vanwege de heerlijke aroma’s en rustgevende werking. Ook het gebruik van tulsi supplementen neemt toe; een capsule van 440 mg tulsi extract bevat bijna zes keer zoveel werkzame stoffen als in een kopje tulsi thee.

Holy Basil:

 • ondersteunt de luchtwegen en het immuunsysteem*;
 • is een antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels*;
 • is een natuurlijke rustgever, helpt fris en alert te blijven*;
 • is een natuurlijke hartverzorger, goed voor het hart*;
 • helpt om geestelijk/lichamelijk in balans te blijven in tijden van stress*.

 * = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Holy Basil extract van APB Holland is uniek door:

 • Holy Basil 10:1 gestandaardiseerd extract 440 mg, dit staat gelijk aan 4.400 mg gedroogd kruid;
 • pure Holy Basil zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen;
 • koosjere, halal, vegetarische capsules;
 • capsule met vertraagde afgifte;
 • opent zich pas in de darmen wat de kans op reflux verminderd; 
 • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

De gunstige werking die de holy basil op het lichaam heeft, hebben wij bij APB Holland toegepast in een krachtig kruidencomplex dat bestaat uit vijf adaptogene kruiden: de ashwagandha, rhodiola rosea, Siberische ginseng, schisandra en de holy basil. De combinatie van de vijf kruiden resulteert in een krachtige werking die het lichaam op een positieve manier beïnvloedt. Kijk op de pagina van Energie kruidencomplex voor meer informatie. 

Aanvullende informatie:

Samenstelling per één capsule: holy basil 10:1 gestandaardiseerd extract, dit staat gelijk aan 4.400 mg gedroogde kruid

Geschikt voor vegetariërs.

Dosering: 1-2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. 

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.