Omega 3
1000 mg puur 

Verkrijgbaar in:
100 softgels € 24,95

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Je lichaam maakt deze essentiële vetzuren niet (of nauwelijks) zelf aan. Daarom is het belangrijk om deze uit je voeding en/of suppletie te halen om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen. De bekendste omega 3-vetzuren zijn: DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur).

DHA en EPA zitten voornamelijk in schaal- en schelpdieren en vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, ansjovis, sardines en forel. De visolie in het omega 3-supplement van APB Holland is gewonnen uit pure ansjovis. Ansjovis is een koudwater vis en heeft van nature een korte levensduur. APB Holland kiest voor ansjovis omdat het een niet bedreigde vissoort is.

Doordat omega 3 vooral voorkomt in specifieke voeding krijgen de meeste mensen niet genoeg omega 3-vetzuren binnen. Een omega 3-voedingssupplement kan een uitkomst bieden om de juiste hoeveelheden binnen te krijgen. 

De samenstelling per dagdosering van 2 softgels bevat: visolieconcentraat 2000 mg, waarvan 480mg DHA en 720mg EPA

DHA en EPA: 

  • dragen bij aan de normale functie van het hart (250 mg per dag);
  • dragen bij tot het behoud van een normale bloeddruk (3000 mg per dag);
  • dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridenwaarden in het bloed (2000 mg per dag).

DHA:

  • draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie (250 mg per dag);
  • draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen (250 mg per dag);
  • de inname van DHA door de moeder draagt bij tot een normale ontwikkeling de hersenen en ogen van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen.

De gezondheidsclaims voor EPA en DHA zijn goed gekeurd door EFSA. 

Omega 3 van APB Holland is uniek door:

  • 60% puur koud water visolieconcentraat;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie:

Samenstelling per dosering van 2 softgels:
visolieconcentraat 2000 mg
waarvan 480 mg DHA
waarvan 720 mg EPA

Dosering: 2x per dag, 1 softgel met voldoende water tijdens de maaltijd innemen. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. 

Bewaaradvies: bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.