Zo maak je Astragalus thee
maandag 12 september 2022

Zo maak je Astragalus thee

Wat is Astragalus precies?
Astragalus is een bloeiend Chinees kruid en wordt ook wel ‘huang qi’ of vlezige hokjespeul genoemd. Het staat bekend als echte superfood. De Astragalus is een overblijvende plant, ongeveer 16 tot 36 cm hoog, die inheems is in de noordelijke en oostelijke delen van China, en ook in Mongolië en Korea. De plant heeft behaarde stengels met bladeren die uit 12 tot 18 paar blaadjes bestaan. De wortel is het meest krachtige deel van de plant en bevat veel gezonde stoffen zoals flavonoïden met antioxidantwerking, glycosiden, polysachariden, aminozuren en mineralen. Daarom gebruikt APB Holland een hooggedoseerd 25:1 wortel extract in haar Astragalus membranaceus supplementen.

Waar is Astragalus goed voor?
De Astragalus-wortel heeft adaptogene eigenschappen, wat bijdraagt aan meer geestelijke energie en vitaliteit.* Van oudsher wordt Astragalus gebruikt als belangrijke ondersteuner van de functie van het hart en de nieren,* gezonde hart- en bloedvaten* en tevens als natuurlijke ondersteuner van een gezond afweersysteem.*

Astragalus verkrijgbaar in capsules en losse poeder.
Omdat Astragalus verkrijgbaar is in zowel een verpakking van 90 capsules als een verpakking van 100 gram losse poeder, is het ook mogelijk om losse poeder toe te voegen aan je koude of warme dranken. Ben jij een echte theedrinker? En hou je van lekkere smaken of ben je op zoek naar een thee met verzachtende invloed op je luchtwegen? Probeer dan zeker eens een kopje Astragalus thee uit. 

Astragalus thee maak je zo

  • Schep een 1/2 theelepel astragalus wortel poeder in een theeglas
  • Overgiet het met heet water en roer goed door totdat de poeder is opgelost
  • Laat de thee 5 minuten trekken

Tip: De astragalus thee kan wat bitter smaken, maak de thee extra smaakvol door het toevoegen van een beetje honing of citroensap. 

 

 

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Terug naar het blog