Hoe gezond is Knoflook echt?
maandag 26 september 2022

Hoe gezond is Knoflook echt?

De meeste mensen gebruiken knoflook om gerechten meer smaak te geven. Knoflook heeft namelijk een pittig aroma en wordt toegepast in de wereldkeuken. Je kunt knoflook ook gebruiken voor het extra ondersteunen van je lichamelijke gezondheid, maar hoe gezond is knoflook nou echt? Knoflook bevat namelijk verschillende gezonde voedingstoffen. Denk aan de gezonde stof allicine, alsook vitamine B en C en mineralen als selenium, magnesium, calcium, fosfor en ijzer.

Knoflook eten draagt bij aan gezond werkend immuunsysteem*
Knoflook is een bolgewas en komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. Het behoort net als (bos)uien, sjalotten, prei en bieslook tot de lookfamilie. Knoflook draagt bij aan een gezond werkend immuunsysteem en het behoud van een goede darmfunctie, ruim 70% van je afweersysteem bevindt zich namelijk in je dikke darm. De gezonde voedingstoffen in knoflook helpen om je darmflora te versterken en beschermen je lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Knoflook kent nog meer gezondheidsvoordelen*
Knoflook is gezond voor de luchtwegen en de reinigende werking van de lever. Ook is aangetoond dat knoflook goed is voor behoud van normale cholesterolgehaltes in het bloed en ondersteunend werkt voor hart en bloedvaten. Omdat knoflook ook de bloedsomloop ondersteunt kan het ook helpen bij zware benen. De gezonde werking van knoflook is vooral te danken aan het belangrijkste actieve bestanddeel allicine.

Minder kans op reflux met knoflooksupplement
Verse knoflook blijkt niet voor iedereen even gezond. Gezondheidsnet meldt dat het bolgewas ook kan leiden tot winderigheid, reflux, misselijkheid of een allergische reactie. Ook is bekend dat wanneer knoflook verhit wordt voor het gebruik in maaltijden, de allicine verloren gaat.

De inname van een goede kwaliteit knoflooksupplement met allicine verkleint de kans op deze bijwerkingen. De knoflooksupplementen van APB Holland bevatten 22,5 mg allicine per capsule waardoor je optimaal van de gezondheidsvoordelen van knoflook kunt profiteren. De vegetarische DRcaps capsules in dit supplement hebben een maagsapresistente coating en openen zich pas in de darmen. Bijkomend voordeel is dat je daardoor ook minimaal last hebt van een slechte adem of reflux.

Meer weten over de gezonde werking van knoflook?
Nederlanders eten relatief weinig knoflook, terwijl dagelijkse inname van knoflook wel kan bijdragen een aan gezonde levensstijl en goedwerkend immuunsysteem. Knoflook eten kan echter ook in de vorm van een knoflooksupplement met allicine. Meer weten over de gezonde werking van Allicine? Ga naar onze productpagina.

 

Terug naar het blog