Goede voornemens? Hoe hou jij ze vol in 2022?
dinsdag 4 januari 2022

Goede voornemens? Hoe hou jij ze vol in 2022?

Vaker sporten en bewegen, iets nieuws leren, gezonder leven, meer tijd voor familie en vrienden, minder stress. Een greep uit de populairste goede voornemens. Het nieuwe jaar gaat elk jaar weer gepaard met het stellen van doelen. Welk voornemen je ook hebt, zorg eerst goed voor jezelf en lees de vijf tips van APB Holland voor een gezondere leefstijl.

Herken je dit? Dat je het nieuwe jaar fris wilt beginnen? Je bent niet de enige. Heel veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Meestal zijn het doelen die ze aan zichzelf stellen, van minder alcohol drinken tot het starten met een opleiding. Helaas verdwijnt het enthousiasme vaak ook alweer snel. Veel mensen houden de doelen die ze zichzelf stellen maar kort of deels vol.

Maak voornemens concreet en haalbaar
Hoe je ervoor zorgt dat goede voornemens wél lukken? Stel haalbare doelen, ook Rome is niet in één dag gebouwd. Het levert alleen maar meer druk op. Maak een doelstelling specifiek. Wat versta jij precies onder meer bewegen? Is dit een keer in de week fanatiek meedoen met groepsles of dagelijks een halfuurtje wandelen? En houd het lijstje met goede voornemens beperkt.   

Welk voornemen je ook hebt, vergeet niet dat je het voor jezelf doet. Een goed voornemen begint bij jezelf. Gezonder leven is goed voor lichaam en geest, het verbetert de weerstand en levert meer energie op. Je zult zien dat ook andere goede voornemens dan veel beter vol te houden zijn. Onze natuurlijke supplementen met vitaminen, mineralen en een groot aantal kruidenpreparaten zijn helpend bij een goede gezondheid.

Vijf tips voor een gezondere leefstijl:

 1. Bewuster eten
  Gezond eten is belangrijk om aan de benodigde voedingsstoffen te komen. Zo helpt het eten van groenten en fruit om op gewicht te blijven en ze bevatten veel vitamines en mineralen die je gezond en fit maken. Komt jouw lichaam iets te kort of wil je zeker zijn van de juiste ondersteuning? Neem eens een kijkje op ‘mijn eetmeter’ om te zien wat het lichaam nodig heeft. Eet bewust en vul je voeding waar nodig aan met extra vitaminen en mineralen zoals Zink, IJzerVitamine D3 & K2, en Vitamine C - Acerola. Het natuurlijke gehalte vitamine C in Acerola is wel 30x hoger dan die in een sinaasappel.
 2. Op gewicht blijven
  Bewuster eten kan ook minder eten zijn. Kun je daarbij hulp gebruiken? Denk eens aan het supplement Garcinia Cambogia. Dit wordt gehaald uit de schil van de tamarinde vrucht en bevat de krachtige stof HCA (hydroxycitroenzuur), dat de eetlust vermindert en de vetstofwisseling ondersteunt.* Om op gewicht te blijven raden wij aan om Garcinea te gebruiken in combinatie met meer lichaamsbeweging en gezonde voeding met wat meer vitaminen en minder calorieën 
 3. Meer sporten en bewegen
  Je voelt je fitter als je beweegt en het verlaagt de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en overgewicht. Doe wat jij leuk vindt of zoek een sportmaatje. Zo blijf je gemotiveerd. Volwassenen wordt geadviseerd minstens 150 minuten per week te bewegen. Pak eens iets vaker de fiets als je om een boodschap gaat, en wist je dat zware huishoudelijke klussen, in de tuin werken en de hond uitlaten ook meetellen als beweging? Panax Ginseng geeft meer energie, helpt bij vermoeidheid en is goed voor het uithoudingsvermogen bij het sporten* en Magnesium zorgt onder andere voor een normale spierwerking en helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit. Sport je al veel? Een aanvulling op voeding met IJzer kan ook nuttig zijn.
 4. Weerstand verhogen
  Bewuster eten en meer bewegen draagt bij aan een goede weerstand. Toch valt het in deze wintertijd niet altijd mee om de weerstand op peil te houden. De zon schijnt minder, we zitten vaker binnen waardoor ons lichaam minder Vitamine D aanmaakt, ongeveer 90% van de vitamine D die het lichaam nodig heeft, wordt aangemaakt door zonlicht. Naast vitaminen staan ook supplementen als Echinacea, Vlierbes en Zink van oudsher bekend als goede ondersteuners van het immuumsysteem.* Zo gebruikten onze grootmoeders altijd al vlierbessen ter ondersteuning van de weerstand en luchtwegen* tijdens het winterseizoen. De vlierbessen werden geplukt in het najaar en gekookt om er vervolgens overheerlijke likeur, jam, vruchtensap en siroop van te maken.
 5. Voldoende ontspannen
  Regelmatig ontspannen en te veel stress voorkomen is erg belangrijk voor de gezondheid. Zorg ervoor dat je regelmatig bijtankt. Daardoor slaap je beter, zit je lekkerder in je vel, ben je productiever, enzovoorts. Hoe meer je ontspant, hoe beter je energiepeil. Kun je daarbij ondersteuning gebruiken? Het supplement Rhodiola wordt veel gebruikt bij ups en downs, spanning, inspanning en stresssituaties. Vitamine B12 is gunstig voor een goede geestelijke balans en het kan vermoeidheid en moeheid verminderen. Ook het supplement Ashwaganda zorgt voor evenwicht in stresssituaties en geeft meer energie.*

Meer weten over voedingsupplementen van APB Holland ter ondersteuning van een gezonde levensstijl? Neem contact met ons op. We informeren je graag. 

*= Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

 

Terug naar het blog