hidden

 

 

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Astragalus AlliBest
KRUIDENPREPARAAT

Astragalus

In de Chinese geneeskunst wordt Astragalus al duizenden jaren gezien als een van de meest potente kruiden op aarde en worden de wortels gebruikt om de energie en vitaliteit te verhogen. In Nederland staat Astragalus bekend als de vlezige hokjespeul. Die naam spreekt misschien minder tot de verbeelding, maar de werking van de plant is zeker ook voor de westerse maatschappij interessant. Niet voor niets wordt er ook door de westerse fytotherapie steeds meer onderzoek gedaan naar de geneeskrachtige werking van Astragalus.


Download hier onze informatie brochure

Superkruid

Astragalus staat bekend als adaptogene stof. Adaptogeen komt van adaptatie, ofwel aanpassing. Een adaptogeen verhoogt het aanpassingsvermogen aan stressvolle omstandigheden en beperkt de schade die bij stress ontstaat. De adaptogeen doet dat door het immuunsysteem te kalmeren als er te veel activiteit is en het juist te activeren wanneer dat nodig is. Maar weinig kruiden hebben deze werking. Deze kruiden staan dan ook bekend als ‘superkruiden’.

image

Eigenschappen

  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
  • Ter ondersteuning van gezonde hart- en bloedvaten
  • Ondersteunt de nierfunctie
  • Draagt bij aan een goede geestelijke en fysieke balans
  • Ondersteunt de functie van het hart
  • Draagt bij aan een normale bloedsuikerspiegel
  • Draagt bij aan soepele gewrichten
  • Voedt en beschermt de huid

VOEDINGSSUPPLEMENT

AlliBest - Allicine

Allicine is het belangrijkste actieve bestanddeel in knoflook. Het natuurlijke antibioticum werd voor het eerst vastgesteld in 1944 door Chester Cavallito en zijn medewerkers in de organische chemie. Cavallito ondervond dat allicine verantwoordelijk is voor een breed scala aan antibacteriële activiteit in knoflook. Allicine is een krachtige antioxidant en heeft een antimicrobiële werking.


Download hier onze informatie brochure

Gewoon knoflook eten,
dat is toch voldoende?

Een vaak voorkomend misverstand met betrekking tot allicine is dat je het automatisch binnenkrijgt bij het eten van knoflook. Dat is niet zo. Allicine wordt niet zonder mee aangetroffen in knoflook. Verse knoflook bevat enzymen genaamd ‘allinase’ en ‘alliine’, die zijn opgenomen in verschillende delen van de plant. Deze twee enzymen fungeren als een afweermechanisme tegen microbiële ziekteverwekkers in de bodem. Wanneer schimmels of andere bodempathogenen de teentjes bedreigen, wordt binnen enkele seconden alle alliine omgezet in een nieuwe verbinding: allicine. Het vrijkomen van allicine (of eigenlijk de afbraak van de stof) zorgt voor de typische geur van versgesperste knoflook. Dit betekent dat allicine, wil het effectief zijn voor de gezondheid, eerst uit de plant moet worden gewonnen.

image

Eigenschappen

  • Allicine is een antioxidant
  • Ondersteunt hart en bloedvaten
  • Draagt bij aan het immuunsysteem
  • Voor een verantwoord cholesterolgehalte

APB Holland

Ons Team

APB Holland

Stevinweg 2, 4691 SM Tholen

t. 0166 698200

e. info@apbholland.nl

© 2020 AGF Vormgeving